У нас вы можете посмотреть бесплатно Tincture Iodine Test on Canteen Paneer,Lab Demo & Preparation Explained! или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:
Если кнопки скачивания не
загрузились
НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru
In this video, I performed a Tincture of Iodine Test on paneer I collected from our canteen, right inside my lab setup. This simple yet effective test helps detect the presence of starch adulteration in paneer or milk-based products. 🔬 What you'll find in this video: A step-by-step lab demonstration of the iodine test on paneer How to prepare tincture of iodine easily in the lab Brief explanation of its disinfectant properties Real-life application on canteen food! 🧪 Preparation of Tincture of Iodine: To prepare 5 mL of tincture of iodine in the lab: Dissolve 00.2g of Iodine (I₂) and 0.1 g of Potassium Iodide (KI) in 2 mL of distilled water. Mix until completely dissolved. This solution works not only for starch detection but also acts as a powerful antiseptic due to iodine’s strong oxidizing and microbial-killing properties. 📬 Connect with me: 🔗 LinkedIn: [ / biswajit-dutta-b90b51288 ] 📸 Instagram: [biswajitdutta2k01] 📧 Email: [[email protected]] Special thanks to Rupak for helping with the video recording!" #iiserkolkata #iiser2025 #iiserkolkata #chemistryentrance #iiseradmission