• ClipSaver
  • dtub.ru
ClipSaver
Русские видео
  • Смешные видео
  • Приколы
  • Обзоры
  • Новости
  • Тесты
  • Спорт
  • Любовь
  • Музыка
  • Разное
Сейчас в тренде
  • Фейгин лайф
  • Три кота
  • Самвел адамян
  • А4 ютуб
  • скачать бит
  • гитара с нуля
Иностранные видео
  • Funny Babies
  • Funny Sports
  • Funny Animals
  • Funny Pranks
  • Funny Magic
  • Funny Vines
  • Funny Virals
  • Funny K-Pop

Ravioli sa mesom, tašci sa mesom скачать в хорошем качестве

Ravioli sa mesom, tašci sa mesom 1 год назад

скачать видео

скачать mp3

скачать mp4

поделиться

телефон с камерой

телефон с видео

бесплатно

загрузить,

Не удается загрузить Youtube-плеер. Проверьте блокировку Youtube в вашей сети.
Повторяем попытку...
Ravioli sa mesom, tašci sa mesom
  • Поделиться ВК
  • Поделиться в ОК
  •  
  •  


Скачать видео с ютуб по ссылке или смотреть без блокировок на сайте: Ravioli sa mesom, tašci sa mesom в качестве 4k

У нас вы можете посмотреть бесплатно Ravioli sa mesom, tašci sa mesom или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:

  • Информация по загрузке:

Скачать mp3 с ютуба отдельным файлом. Бесплатный рингтон Ravioli sa mesom, tašci sa mesom в формате MP3:


Если кнопки скачивания не загрузились НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru



Ravioli sa mesom, tašci sa mesom

Još jedan u nizu recepata iz Velikog srpskog kuvara Katarine Popović Midžine iz 1877. godine. Onda je bilo skoro obavezno a danas je veliko zadovoljstvo praviti domaću, svežu testeninu i razne oblike od nje, te ćemo sada praviti taške sa mesom ili, kako je to danas popularnije, na italijanskom, raviole. Iznenadićete se kako je jednostavno napraviti punjenu testeninu. Nekoliko pravila se moraju poštovati da se ne bi prilikom kuvanja raspale pa fil iscurio i napravio supu. Mada ni to nije loše. Secko može pomoći da se lakše umesi testenina a mašina za razvlačenje da vam uštedi trud i vreme, mada sve može prilično jednostavno i ručno kada se uradi. Napravite uvek više da ih i zamrznete, pa posle ih samo kuvate u slanoj vodi, bez odmrzavanja i poslužite uz sos po želji. Probala sam razne varijante punjenja sa mesom, i sa raznim vrstama mesa (svinjetina, junetina, teletina, piletina), mleveno, seckano, ali se najčešće vraćam baš ovom najjednostavnijem i najtradicionalnijem punjenju. Druga omiljena varijanta mi je kada posle većih slavlja ostane pečenog mesa – onda ga samo usitnim, dodam jaje i neki sir, začinim i fil je gotov. Što se sosa tiče, on već zavisi od raspoloženja, godišnjeg doba, raspoloživih namirnica u tom trenutku. Opet je najčešći ovaj tradicionalni, mada volimo i kiselu pavlaku sa limunom, sos od pečuraka, sos od paradajza ili na puteru isprženu žalfiju. Ono što ostane od testa, prilikom oblikovanja, može se usitniti i koristiti kao dodatak za čorbe tipa minestrone i slične ili kao rezanci pa sa sirom, ili slatki rezanci. Tašci sa mesom KPM Sastojci: za oko 600 g testa: 4 jajeta 400 g brašna tip 400 meko 1 kašičica soli 1 kašika ulja za fil: 2 glavice luka, sitno iseckanog 1 varjača masti ½ kg junećeg mesa (ili telećeg) 3 kašike kisela skorupa (milerama) so i biber prema ukusu majoran za sos: 2 kašike kiselog skorupa (milerama) 1 varjača masti prezla (mrvice od zemičaka) ili rendani sir puter/mast za prženje prezle Priprema: Testo: Izmešati varjačom jaja, so, ulje i veći deo brašna, pa rukom zameseti tvrđe testo dodajući preostalo brašno. Mesiti 5-10 minuta dok testo ne bude glatko i elastično. Uviti u prianjajuću foliju i odmarati u frižideru 1 sat pre upotrebe. Može da se čuva do 24 sata u frižideru ako se čvrsto uvije u prianjajuću foliju pa posle u Al foliju. Kod razvijanje testa oklagijom prvo ga preseći na pola i ostaviti malo da postigne sobnu temperaturu. Radnu površinu posuti brašnom pa razviti testo na željenu debljinu. Za taške nam treba malo tanje testo. Za razvijanje pomoću mašine – testo podeliti na 4 dela pa dlanovima ili oklagijom stanjiti na širinu mašine. Rastanjiti od najšireg otvora na mašini pa do željene debljine. Na svakoj širini dva puta provući testo. Fil: Ispržiti luk na masti pa dodati mleveno ili sitno iseckano meso i dinstati ga dolivajući povremeno mlaku vodu. Kada meso odmekne dodati kiselu pavlaku, osoliti, obiberiti i dodati majoran. Ostaviti da se fil ohladi. Može da se napravi unapred i čuva do 3 dana u frižideru. Pravljenje tašaka (raviola): Po jednom kraju razvijene jufke (obge) pomeću se u jednakom rastojanju male gomilice fila, prebaci se preko njih druga polovina testa da ih pokrije, pa se prstima pritisnu i oblikuju a mavišnjakom isecaju podjednaki tašci i ređaju po plitkoj strani sita da se malo prosuše. Kuvanje i serviranje: U veći lonac staviti vodu da provri, dodati 1 kašiku soli, pa kada ponovo provri zakuvati taške, odmah promešati i ostaviti da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu. Treba ih kuvati malo duže od rezanaca. Rešetkastom kašikom ih vaditi i paziti da se dobro otkaplju od vode – dobro ocediti - (hladnom se nikako ne prelivaju). Prelivanje hladnom vodom bi spralo sav skrob sa testa, a upravo taj skrob je emulgator koji omogućava testenini i sosu da se lepo spoje. Poređati na plitku činiju u vidu plasta. Svaki red preliti zagrejanom smesom od kisela skorupa (milerama) i masti. Odgore posuti u masti isprženim mrvicama od zemičaka. Počasti nas kafom: https://ko-fi.com/pivokosa https://www.paypal.com/paypalme/pivokosa PRIJATELJI KANALA: ♥♥♥♥♥ Vesna Weiß ♥♥♥♥ Nena (Trifon Liakopoulos) ♥♥♥ Gordana Radojicic ♥♥ Teodora Stankovic ♥ Doris Huremovic Mirjana Peric , Zlata Vrapčenjak, Đorđe Dedić, Dragan Bogunovic, Lazar Boskov, Milica Balmazovic, Milana Kecman, Mira Radic, Nataša Ilić, Dusana Trifković, Emil Pavlov, George Dedic, Marijana Rankovic, Gordana Vlakeska, Ja Niprija, Darinka Kajganic, Dragica Katanić, Marijana Kelava, Slavica Budimac, Zdravko Ilic, i Sonja Basaric, Ana Domazetovic , Milica Mutic i Olivera Plavsic! Super Thanks: ♥ Grada Gajin, Anita Popovic, George Dedic, Slavica Budimac, Aleksey Rezantsev, Slobodan Masic, Vera Ljeskovac, @LNKCKRT, @polaurekulture, Ana Golusin, Julijana Stijovic, @Jekica987, Maja Pilipović Hvala svima beskrajno na podršci!

Comments
  • Esterhazi (Esterhazy) torta 3 дня назад
    Esterhazi (Esterhazy) torta
    Опубликовано: 3 дня назад
  • Kisela teleća čorba 1 год назад
    Kisela teleća čorba
    Опубликовано: 1 год назад
  • Krmenadla sa sirom i pečurkama - Lujevi teleći kotleti i dinstani mladi krompir 1 год назад
    Krmenadla sa sirom i pečurkama - Lujevi teleći kotleti i dinstani mladi krompir
    Опубликовано: 1 год назад
  • Lekvar tašci, tašci sa pekmezom, baratfile, pirohi 3 года назад
    Lekvar tašci, tašci sa pekmezom, baratfile, pirohi
    Опубликовано: 3 года назад
  • Pašteta i parfe od pileće džigerice 2 года назад
    Pašteta i parfe od pileće džigerice
    Опубликовано: 2 года назад
  • ЕС готовит контрдействия плану Трампа по Украине / Трамп готов к его изменению /№1049/ Швец 6 часов назад
    ЕС готовит контрдействия плану Трампа по Украине / Трамп готов к его изменению /№1049/ Швец
    Опубликовано: 6 часов назад
  • Piletina u belom krem sosu od pavlake 1 год назад
    Piletina u belom krem sosu od pavlake
    Опубликовано: 1 год назад
  • Knedle sa šljivama zvane gomboce ili okruglice sa šljivama 3 года назад
    Knedle sa šljivama zvane gomboce ili okruglice sa šljivama
    Опубликовано: 3 года назад
  • Mamin domaći hleb sa starterom | Produženi (indirektni) postupak pripreme hlebnog testa 2 года назад
    Mamin domaći hleb sa starterom | Produženi (indirektni) postupak pripreme hlebnog testa
    Опубликовано: 2 года назад
  • Baka uči unuku kako se pravi PILEĆI PILAV! 1 год назад
    Baka uči unuku kako se pravi PILEĆI PILAV!
    Опубликовано: 1 год назад
  • ĆATIBA se brine o staroj ANICI koja živi u kućici bez puta 11 часов назад
    ĆATIBA se brine o staroj ANICI koja živi u kućici bez puta
    Опубликовано: 11 часов назад
  • Самая Красивая Музыка В Мире 🌿 Послушайте Эту Музыку И Вам Станет Легче 1 год назад
    Самая Красивая Музыка В Мире 🌿 Послушайте Эту Музыку И Вам Станет Легче
    Опубликовано: 1 год назад
  • Original Afghan 100 KG Unique Uzbek Pulao | Meat pulao prepared | Street food 6 дней назад
    Original Afghan 100 KG Unique Uzbek Pulao | Meat pulao prepared | Street food
    Опубликовано: 6 дней назад
  • Быков. Европа срочно вводит войска в Украину, Путин отказался от плана Трампа, убийство Медведева 9 часов назад
    Быков. Европа срочно вводит войска в Украину, Путин отказался от плана Трампа, убийство Медведева
    Опубликовано: 9 часов назад
  • Slani zalogajčići od prhkog (topkog, sipkavog) testa 1 год назад
    Slani zalogajčići od prhkog (topkog, sipkavog) testa
    Опубликовано: 1 год назад
  • Štrudla sa orasima, orahnjača, savijača sa kvascem („bajgla“) i orasima 1 год назад
    Štrudla sa orasima, orahnjača, savijača sa kvascem („bajgla“) i orasima
    Опубликовано: 1 год назад
  • Трамп кинул всех | Виталий Портников @Newsader 10 часов назад
    Трамп кинул всех | Виталий Портников @Newsader
    Опубликовано: 10 часов назад
  • Hidden Gem in Turkey! Fresh Bread, Pide & Delicious Local Dishes 4 дня назад
    Hidden Gem in Turkey! Fresh Bread, Pide & Delicious Local Dishes
    Опубликовано: 4 дня назад
  • Paprikaš od svinjskog mesa – recept iz 19. veka 1 год назад
    Paprikaš od svinjskog mesa – recept iz 19. veka
    Опубликовано: 1 год назад
  • ОСЕЧКИН: 15 часов назад
    ОСЕЧКИН: "Знаете, к чему сейчас готовят армию РФ...". чем опасен "мирный план" Трампа, ЧТО ДАЛЬШЕ?
    Опубликовано: 15 часов назад

Контактный email для правообладателей: [email protected] © 2017 - 2025

Отказ от ответственности - Disclaimer Правообладателям - DMCA Условия использования сайта - TOS



Карта сайта 1 Карта сайта 2 Карта сайта 3 Карта сайта 4 Карта сайта 5