 
                                У нас вы можете посмотреть бесплатно How to Brew a Munich Helles with Decoction | English Audio | Brewday #18 или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:
                        Если кнопки скачивания не
                            загрузились
                            НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
                        
                        Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
                        страницы. 
                        Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru
                    
There's no way I'll say 'Munich Helles' if there's the option of 'Munich Hell' :-) In this video I explain decoction and other aspects of the proper Munich brew. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Full Recipe for 4.5 litres: 760g Maris Otter Low Colour 40g Acid Malt to achieve a low mash pH of 5.4 A gentle bitter hop for 20 IBU, I used 7g Brewer's Gold, 5.2%AA, 60 minutes Minimal to no aroma hop, I used 2g of BG for the last 10 minutes Wyeast 2308 Munich Lager or any decent lager yeast Ferment lower than I did, 9-11°C is best for most yeasts Decoction mash: Mash in in pot @ 35°C, wait 10-15 min Take the thinner half into your mash kettle, bring the thicker half to 70°C for 10 min and then to the boil Boil for 10 min, then add to the mash kettle, bringing the mash to 65°C and rest for 20 min Draw of the thinner third of the volume and boil for 10 minutes Add back to the mash to bring it to 75°C. Rest for 20 min, then mash off and sparge. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Try Google Translate with the following links: Munich Hell Recipe: https://braumagazin.de/article/muench... How to do decoction: https://braumagazin.de/article/verkoc... #homebrew #bierbrauen #decoction