• ClipSaver
ClipSaver
Русские видео
  • Смешные видео
  • Приколы
  • Обзоры
  • Новости
  • Тесты
  • Спорт
  • Любовь
  • Музыка
  • Разное
Сейчас в тренде
  • Фейгин лайф
  • Три кота
  • Самвел адамян
  • А4 ютуб
  • скачать бит
  • гитара с нуля
Иностранные видео
  • Funny Babies
  • Funny Sports
  • Funny Animals
  • Funny Pranks
  • Funny Magic
  • Funny Vines
  • Funny Virals
  • Funny K-Pop

Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer скачать в хорошем качестве

Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer 3 месяца назад

скачать видео

скачать mp3

скачать mp4

поделиться

телефон с камерой

телефон с видео

бесплатно

загрузить,

Не удается загрузить Youtube-плеер. Проверьте блокировку Youtube в вашей сети.
Повторяем попытку...
Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer
  • Поделиться ВК
  • Поделиться в ОК
  •  
  •  


Скачать видео с ютуб по ссылке или смотреть без блокировок на сайте: Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer в качестве 4k

У нас вы можете посмотреть бесплатно Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:

  • Информация по загрузке:

Скачать mp3 с ютуба отдельным файлом. Бесплатный рингтон Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer в формате MP3:


Если кнопки скачивания не загрузились НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru



Gujarati Dal Recipe | Quick Khatti Meethi Toor Dal | गुजराती खट्टी मीठी दाल | Chef Sanjyot Keer

Full written recipe - Gujarati Dal (Khatti Meethi Dal) Prep time: 10-15 minutes Cooking time: 20-25 minutes Serves: 3-4 people Ingredients: Boiled Toor Dal TOOR DAL | तूर दाल 1 CUP TAMARIND | इमली 2 TBSP HOT WATER | गरम पानी AS REQUIRED SALT | नमक TO TASTE TURMERIC POWDER | हल्दी पाउडर 1/2 TSP WATER | पानी 3 CUPS PEANUTS | मूंगफली 2 TBSP Tempering & Final Cooking GHEE | घी 2 TBSP MUSTARD SEEDS | राई 1/2 TSP CUMIN SEEDS | जीरा 1/2 TSP CINNAMON STICK | दालचीनी 1/2 INCH CLOVES | लौंग 3-4 NOS. RED CHILLI | लाल मिर्च 2 NOS. FENUGREEK SEEDS | मेथी के बीज A PINCH ASAFOETIDA | हींग 1/2 TSP CURRY LEAVES 15 NOS. GINGER CHILLI PASTE | अदरक मिर्च की पेस्ट 1 TBSP TOMATO | टमाटर 1 MEDIUM SIZED. (CHOPPED) SALT | नमक A TO TASTE TURMERIC POWDER | हल्दी पाउडर 1/4 TSP KASHMIRI RED CHILLI POWDER | कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर 1/4 TSP HOT WATER | गरम पानी AS REQUIRED TAMARIND PULP | इमली का पल्प 4 TBSP JAGGERY | गुड़ 2-3 TBSP FRESH CORIANDER | हरा धनिया A HANDFUL (CHOPPED) Method: Wash the toor dal 2-3 times until the added water turns clear & soak for 30 minutes to an hour. Add a large lemon sized ball of tamarind into a bowl, add hot water & let it soak until you do the further processes. Once soaked, discard the water & add the dal into a pressure cooker & add water, turmeric powder & salt. Place a steel bowl over the dal in the cooker & add the peanuts into the bowl, put the cooker’s lid on & cook the dal over high flame for 4-5 whistles, then switch off the flame & let the cooker de-pressurize. Once de-pressurized open the lid, remove the peanuts & set them aside, then blend the dal using a whisk or an emulsion blender, the dal should become smooth. Mash the soaked tamarind to remove all of its pulp & then strain it using a sieve to get tamarind pulp. To prepare the tempering, set a deep pan or a stock pot over high flame & once it gets hot add in the ghee & let the ghee heat as well. Once the ghee gets hot add the cumin seeds, mustard seeds, cloves, cinnamon, red chillies, fenugreek seeds, asafoetida, curry leaves, ginger chilli paste, stir & cook over high flame briefly. Next, add the tomatoes with salt & cook over high flame until the tomatoes turn mushy. Add turmeric powder & kashmiri red chilli powder, stir well & add the cooked toor dal, add hot water to adjust the consistency, keep the dal a little watery at this stage as it needs to simmer for a while, it will thicken up gradually while cooking. Add tamarind pulp, jaggery & the peanuts, let the dal come to a boil, then taste & add salt according to your preference, you can also add more tamarind pulp & jaggery as per your preference. Gujarati dal is not at all about only sweetness, it needs to have the right balance of jaggery & tamarind. Cook until the dal reaches the right consistency, it should not be too thick nor too thin & lastly add fresh coriander. Your super delicious & comforting Gujarati Dal is ready. For the best meal experience, have it with hot rice & serve some salad, papad, pickle & chaas on the side, do not forget to add some more ghee on the top. #YFL #SanjyotKeer #gujaratidal Follow Your Food Lab on:   / yourfoodlab     / yourfoodlab   Follow my personal handles here: (Chef Sanjyot Keer)   / sanjyotkeer     / sanjyotkeerofficial   https://x.com/sanjyotkeer The Music I use in All my videos - https://bit.ly/3CdPbSc (Best for independent creators) Intro 0:00 Soaking Toor Dal 1:34 Soaking Tamarind 1:58 Cooking Dal 2:10 Tamarind Pulp 4:39 Tempering & Final Cooking 4:55 Plating 8:00 Outro 9:34

Comments

Контактный email для правообладателей: [email protected] © 2017 - 2025

Отказ от ответственности - Disclaimer Правообладателям - DMCA Условия использования сайта - TOS



Карта сайта 1 Карта сайта 2 Карта сайта 3 Карта сайта 4 Карта сайта 5