У нас вы можете посмотреть бесплатно 【明爐煲仔】左口魚煲仔飯🍚左口魚vs大地魚?|$40自製爆紅食譜 Claypot rice with Flounder или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:
Если кнопки скачивания не
загрузились
НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru
ℹ️客戶資訊ℹ️ 聽講最近好興左口魚煲仔飯,等我都整返個😋!燈櫈💡今次用咗李錦記「頭道原釀海鮮頭抽」煮呢個飯,佢有鮑魚精華,每啖飯都有海鮮鮮甜味,仲好啱料理所有海鮮嘅菜式,令海鮮鮮上加鮮🦞佢仲有多重發酵嘅工藝,豉香濃郁,鮮中回甜~ 我仲用埋真·瓦煲仔,燒到層香脆嘅飯焦,加埋炙燒左口魚,真係想食多幾碗呀! 李錦記「頭道原釀海鮮頭抽」零添加,絕不添加防腐劑,增味劑同人造色素,適合各種煮法,喺各大百佳、惠康及HKTVmall有售,快啲去買返支嚟煮海鮮啦😛 #李錦記 #頭道原釀海鮮頭抽 #成就鮮味王道 1人份量 Serve1 白米 150g White Rice 大地魚乾 ½ Dried Flounder 蝦皮 3g Dried Shrimp 左口魚鰭邊 80g Flounder 乾蔥頭 ½ Shallot 蔥1bunch Scallion 李錦記紹興花雕酒 1tbsp Shaoxing Huadiao Wine 李錦記頭道原釀海鮮頭抽 1tbsp Supreme Authentic First Draw Seafood Soy Sauce 李錦記舊庄特級蠔油 1tsp Premium Oyster Sauce 李錦記白胡椒粉 少許 White Peppercorn Powder 水 150g Water 老抽 1tsp Dark Soy Sauce 砂糖 2g Sugar 1.白米洗淨,浸泡約一小時,瀝乾水 2.大地魚乾撕成蝦皮大小 3.左口魚鰭邊解凍備用 4.乾蔥頭去皮切絲備用 5.蔥切成蔥花備用 6.稍為燒熱瓦煲仔 7.落油,炒香大地魚乾,蝦皮及乾蔥頭 8.轉小火,加入紹興花雕酒拌炒 9.關火,加入白米,稍為鋪平 10.加入水及調味料,大火煮滾 11.轉細火,加蓋煮約五分鐘 12.關火,用筷子稍為弄鬆白飯,平均鋪上左口魚鰭邊 13.加蓋,在蓋邊緣淋上一圈油 14.轉中大火,平均加熱瓦煲四周,約2-3分鐘 *利用筷子感受飯焦質感 15.利用火槍炙燒左口魚表面 16.淋上頭道原釀海鮮頭抽及蔥花,完成 【搶購】馬田生存百貨 https://dimcookguide.shop/ 【幕後花絮/NG 片段/直播重溫】 會員專享👉🏻 • 【終於】矽膠刮都有唔啱用嘅一日 加入會員👉🏻 / @dim_cook_guide 食譜: https://goo.gl/Et2PfQ Facebook: https://goo.gl/Fo5hMy Instagram: https://goo.gl/4mbHfZ Youtube: 點 Cook Guide: https://goo.gl/ktnACG 搞神馬: https://goo.gl/MxB7FX 關鍵字: #食譜 #煮食 #甜品 #生活 #開箱 #試食 #旅遊 #vlog