У нас вы можете посмотреть бесплатно 喰い裂きの方法(How to fluff up the cut edges of washi paper) или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:
Если кнопки скачивания не
загрузились
НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru
補修用の和紙の端をカッターなどで切って和紙同士を接合すると、和紙に段差が出来てしまいます。和紙に段差が出来ないように、またより接着しやすくするために、和紙の切り口をわざと毛羽立たせます。この方法を「喰い裂き」といいます。毛羽に長さがあることによって、接着面が広がり、より接着しやすくなります。「喰い裂き」の方法は、切断面上に定規を当て、定規に沿って小筆で水を引き、そのライン上を竹べらでなぞります。あとは和紙の両端を両手で持って引きちぎることで、和紙の切り口を毛羽立たせることができます。和紙に開いた穴を補修する紙を作る際や、和紙同士を接合してより大きな和紙を作る際などに、この方法を試してみてください。 If the edges of the washi for repair are cut with a cutter or the like to join washi together, steps will be formed in the washi. In order to prevent such bumps and to make the paper easier to adhere, the cut edges of the washi are intentionally fluffed up. This method is called "Kui-Zaki". The length of the fluff expands the adhesive surface, making it easier to adhere. To do this, place a ruler over the cut surface, draw water along the ruler with a small brush, and trace the line with a bamboo spatula. The cut edge of the washi can then be fluffed by holding both ends of the washi with both hands and tearing them apart. Try this method when making paper to repair holes in washi or when joining washi together to make larger washi.