У нас вы можете посмотреть бесплатно HLEB iz šerpe, hrskav spolja, mekan iznutra - ovaj recept moraš da imaš или скачать в максимальном доступном качестве, которое было загружено на ютуб. Для скачивания выберите вариант из формы ниже:
Если кнопки скачивания не
загрузились
НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru
Potrebno je: 1 kesica suvog kvasca 1 kašičica šećera 2 kašike brašna 50g mleka (može i voda) 600g brašna 350 ml mlake vode So malo ulja za premazivanje Aktivator: Zagrejati mleko, toliko da bude mlako, skloniti sa šporeta, dodati kvasac, brašno i šećer, dobro izmešati. Ostaviti da odstoji 5 min. U posudu sipati prosejano brašno, so i aktivator, postepeno dodavati vodu, mešati mikserom sa nastavkom za testo ili ručno varjačom. Testo treba da bude malo lepljivo, ali ne previše, da lako odvaja od posude. Prekriti krpom, ostaviti 1h na sobnoj temperaturi. Dno šerpe premazati sa malo ulja, izliti u nju testo, premazati ga uljem, poklopiti poklopcem (metalnim). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 45 minuta. Skinuti poklopac pa peći još cca 20 minuta na 210°C. Vruć hleb umotati u krpu