• ClipSaver
  • dtub.ru
ClipSaver
Русские видео
  • Смешные видео
  • Приколы
  • Обзоры
  • Новости
  • Тесты
  • Спорт
  • Любовь
  • Музыка
  • Разное
Сейчас в тренде
  • Фейгин лайф
  • Три кота
  • Самвел адамян
  • А4 ютуб
  • скачать бит
  • гитара с нуля
Иностранные видео
  • Funny Babies
  • Funny Sports
  • Funny Animals
  • Funny Pranks
  • Funny Magic
  • Funny Vines
  • Funny Virals
  • Funny K-Pop

Thailand_Fruit and Vegetable carving скачать в хорошем качестве

Thailand_Fruit and Vegetable carving 4 года назад

скачать видео

скачать mp3

скачать mp4

поделиться

телефон с камерой

телефон с видео

бесплатно

загрузить,

Не удается загрузить Youtube-плеер. Проверьте блокировку Youtube в вашей сети.
Повторяем попытку...
Thailand_Fruit and Vegetable carving
  • Поделиться ВК
  • Поделиться в ОК
  •  
  •  


Скачать видео с ютуб по ссылке или смотреть без блокировок на сайте: Thailand_Fruit and Vegetable carving в качестве 4k

У нас вы можете посмотреть бесплатно Thailand_Fruit and Vegetable carving или скачать в максимальном доступном качестве, видео которое было загружено на ютуб. Для загрузки выберите вариант из формы ниже:

  • Информация по загрузке:

Скачать mp3 с ютуба отдельным файлом. Бесплатный рингтон Thailand_Fruit and Vegetable carving в формате MP3:


Если кнопки скачивания не загрузились НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием видео, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу страницы.
Спасибо за использование сервиса ClipSaver.ru



Thailand_Fruit and Vegetable carving

Fruit carving is one of Thailand's traditional craft techniques. It originally began in the Sukhothai Kingdom but saw renewed interest through efforts made during the Rattanakosin King­dom to rebuild and revive Ayutthaya culture, which further advanced carving techniques in the royal palace in Bangkok. However, this art was not limited to the upper class, but instead became shared as a way to decorate food in the ev­eryday lives of ordinary people. Today, Thai fruit carving is being systematically developed and transmitted through its inclusion in the curriculum of ac­credited national educational institutes. #thailand #culturalheritage #carving Official: https://www.unesco-ichcap.org/ Facebook:   / ichcap   Instagram:   / unesco_ichcap   Script Fruit and vegetable carving is considered a kind of Thai handicraft passed down from generation to generation as part of the authentic Thai cuisine, accompanying the chilli paste which is an essential dish of Thai dinning. For fruits, if they are not exquisitely carved, at least they would have been peeled and seeded. It is not only to make them look beautiful but also to make it easier to eat. Carved vegetables are always presented in Thai dishes such as chilli pastes and dips. Thai people love vegetables. And the pastes or dips that we eat are usually hot. So, the vegetables will smoothen the sharp taste of the pastes. The vegetables are carved into bite-sized pieces to make it easy to eat. Same as the seasonal fruits, besides carving, they be seeded also; such as rambutans and sugar apples. Fruit and vegetable carving is a proof of a continuing cultural transmission because the materials are perishable. Regardless of their perishable nature and the fact that they could not be kept permanently, we could still see the art of carving today. Why? There could have been fruit and vegetable carving since Sukhothai period (13th-15th century A.D.). However, the empirical evidence was found in Rattanakosin period (Bangkok period). King Rama I, the founder of Bangkok, had an aim to revive the spirit of Ayutthaya, the previous capital city, in all aspects after the city was completely ravaged by the great war toward the end of 18th century. The king found the Department of Fine Arts to preserve and revive the arts of Ayutthaya. The beginning of Rattanakosin period was the time of revival. Yearning for the past inspired the aristocrats to reconstruct arts and culture according to Ayutthaya style including wood carving. At the same time, court lady’s works such as fruit and vegetable carving was also revived and developed primarily in the palaces in Bangkok. To talk about evidence, first of all we have to understand that fruits and vegetables are perishable, unlike wood or stone that retain its form. So, in terms of research or empirical evidence, we have to look into literary evidences. The Royal Barge Chant from the reign of King Rama I mentions the carving of persimmons before boiling in sirup and the seeding of rambutans and sugar apples. The Royal Barge Chant composed during the reign of King Rama I by Prince Issara Sunthorn (later King Rama II) praised the craftsmanship of Princess Suriyen: “Chinese persimmons were craved to make cofire. Making me think of your sweet and seductive smile. Sugar apples are meticulously seeded, Nobody else could do. Rambutans are peeled and seeded, Making me think of you.” King Rama II also composed another literature titled “Sang Thong.” I can recall the story very well because it mentioned the art of vegetable carving. The story goes that after “Phra Sang,” who was born in couch shell, revealed himself and the conch shell was destroyed, he departed unwillingly from his mother and became king of another city. His mother looked for his son everywhere and decided to disguise herself as a chef of his son’s palace in order to get closer to the king whom she believed to be her son. One day, she came up with a plan to find out about the true identity of the King. She made a very special winter melon soup by cutting the melon into 7 pieces, each piece was carved with a scene depicting important moment in life of her son. From this literature, we know for sure that the arts of fruit and vegetable carving was highly developed at that time. The wisdom was not literally recorded but it was passed on through craftsmanship from generation to generation. Besides the tale of “Sang Thong,” another popular folk tale “Khun Chang Khun Phan” also mentioned the preparation of carved papaya and pumpkin to be taken to a banquet by the female lead “Pimpilalai.” The episode in the literature also assure that the art of fruit and vegetable carving was part of the daily life of Ayutthaya people. “Lady Pimpilalai summons her servants to prepare the betel nut set. Papaya need to be carved and dyed in scenic view.” Fruit and vegetable carving was not limited only to upper classes.

Comments
  • [2023 Mongolia] Khuumii 8 дней назад
    [2023 Mongolia] Khuumii
    Опубликовано: 8 дней назад
  • Nie Będzie Chanuki? A do Tego: Granica z Białorusią Podkopana, 100 Ustaw Podpisane 5 часов назад
    Nie Będzie Chanuki? A do Tego: Granica z Białorusią Podkopana, 100 Ustaw Podpisane
    Опубликовано: 5 часов назад
  • 15 самых редких и красивых цветов мира – последний цветок появился и расцвел спустя 1000 лет 2 дня назад
    15 самых редких и красивых цветов мира – последний цветок появился и расцвел спустя 1000 лет
    Опубликовано: 2 дня назад
  • วิถีคนยูนนาน มณฑลยูนนาน ประเทศจีน | ซีรีส์วิถีคน 13 часов назад
    วิถีคนยูนนาน มณฑลยูนนาน ประเทศจีน | ซีรีส์วิถีคน
    Опубликовано: 13 часов назад
  • Гранат: Король Восточных Фруктов | Интересные факты про гранаты 2 года назад
    Гранат: Король Восточных Фруктов | Интересные факты про гранаты
    Опубликовано: 2 года назад
  • [2023 Kazakhstan] School at the Lake 1 день назад
    [2023 Kazakhstan] School at the Lake
    Опубликовано: 1 день назад
  • Чем полезен ГРАНАТ? | Правда и вымысел 3 года назад
    Чем полезен ГРАНАТ? | Правда и вымысел
    Опубликовано: 3 года назад
  • КАК ДЕЛАЕТСЯ ДОМАШНИЙ СОЕВЫЙ СОУС ПО-КОРЕЙСКИ | Из чего делают соевый соус 4 года назад
    КАК ДЕЛАЕТСЯ ДОМАШНИЙ СОЕВЫЙ СОУС ПО-КОРЕЙСКИ | Из чего делают соевый соус
    Опубликовано: 4 года назад
  • What an amazing old man!! Sawing teak wood for beams and planks 1 час назад
    What an amazing old man!! Sawing teak wood for beams and planks
    Опубликовано: 1 час назад
  • [2023 Kazakhstan] Ansaghan 1 день назад
    [2023 Kazakhstan] Ansaghan
    Опубликовано: 1 день назад
  • ЗАКУСКА ИЗ СЕЛЁДКИ! ВКУСНЕЕ ЧЁРНОЙ ИКРЫ! ЗА ПАРУ МИНУТ! 1 месяц назад
    ЗАКУСКА ИЗ СЕЛЁДКИ! ВКУСНЕЕ ЧЁРНОЙ ИКРЫ! ЗА ПАРУ МИНУТ!
    Опубликовано: 1 месяц назад
  • 😸 Лучшие смешные видео с животными для поднятия настроения! 🐈 Улыбнитесь! 🐱 4 недели назад
    😸 Лучшие смешные видео с животными для поднятия настроения! 🐈 Улыбнитесь! 🐱
    Опубликовано: 4 недели назад
  • ДНК царицы Нефертити наконец проанализировали, результат поразил учёных… 8 дней назад
    ДНК царицы Нефертити наконец проанализировали, результат поразил учёных…
    Опубликовано: 8 дней назад
  • [2023 Kazakhstan] Serving people is my philosophy 1 день назад
    [2023 Kazakhstan] Serving people is my philosophy
    Опубликовано: 1 день назад
  • Что я нашла в меню людей, которые в 50 выглядят на 35. Еда, которая уменьшает биологический возраст. 2 недели назад
    Что я нашла в меню людей, которые в 50 выглядят на 35. Еда, которая уменьшает биологический возраст.
    Опубликовано: 2 недели назад
  • [2023 Kazakhstan] Ulytau, My life - before and now 2 дня назад
    [2023 Kazakhstan] Ulytau, My life - before and now
    Опубликовано: 2 дня назад
  • Анекдоты от Юрия Никулина 4 года назад
    Анекдоты от Юрия Никулина
    Опубликовано: 4 года назад
  • 5 супов, которые омолаживают организм изнутри: советы врача 9 дней назад
    5 супов, которые омолаживают организм изнутри: советы врача
    Опубликовано: 9 дней назад
  • Не солите красную рыбу пока не посмотрели это видео! 3 недели назад
    Не солите красную рыбу пока не посмотрели это видео!
    Опубликовано: 3 недели назад
  • «Сыграй На Пианино — Я Женюсь!» — Смеялся Миллиардер… Пока Еврейка Не Показала Свой Дар 4 недели назад
    «Сыграй На Пианино — Я Женюсь!» — Смеялся Миллиардер… Пока Еврейка Не Показала Свой Дар
    Опубликовано: 4 недели назад

Контактный email для правообладателей: [email protected] © 2017 - 2025

Отказ от ответственности - Disclaimer Правообладателям - DMCA Условия использования сайта - TOS



Карта сайта 1 Карта сайта 2 Карта сайта 3 Карта сайта 4 Карта сайта 5